BIR İNCELEME YANGıN ÇıKış KAPıSı

Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı derunlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar avlu kurtarmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Tutturulmuşr? Her binanın ehil olduğu alan ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist ekipler tarafından mimarilmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır. Özel contalar Yangın Kapısı ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Projeye en oranlı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı gerçek rahat açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir yangın kapısı şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu mimarinın karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı rabıta otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu gidiş can kaybı olmaması sinein önemlidir.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı bâtınin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle kalabalık olan Yangın Merdiveni Kapısı binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Report this page